UNG:DOX
Life and Other Problems

Livet og andre problemer

Max Kestner / Danmark, Sweden & Storbritannien / 2024

Meningen med livet, døden og alt det andet? Få et veloplagt og fantasifuldt svar i Max Kestners eventyrlystne film, som starter med en ung, københavnsk giraf der går viralt fra Hollywood til Tjetjenien.

Da giraffen Marius blev aflivet af Københavns Zoologiske Have for 10 år siden, blev det en nyhed, der gik viralt fra Hollywood til Tjetjenien. Men det blev også den første dominobrik, der væltede i den vildtvoksende skov af eksistentielle spørgsmål, som Max Kestner stiller sig selv og os i sin nye og herligt eventyrlystne film. Hvad er livet? Findes bevidstheden? Hvor kommer kærligheden fra? Og ikke mindst: Hvordan hænger det hele egentlig sammen – sådan rigtigt? Med nysgerrighed og et åbent sind drager Kestner ud på en filosofisk verdensomsrejse for at få svar på sine spørgsmål. Videnskabsfolk som Charles Foster og Eske Willerslev bidrager, og selvom hvert spørgsmål føder tre nye, bliver man ikke desto mindre klogere på universets store og små sammenhænge undervejs. Hvad der kunne være endt som alle tiders mest (selv)højtidelige film er i stedet blevet til en morsom, kreativ og komplet uforudsigelige oplevelse.  Filmen stiller spørgsmålene: Hvorfor bliver et enkelt dyreliv pludselig så betydningsfuldt at kæmpe for? Hvilket forhold har vi mennesker til liv, til relationer, til vores egen position i økosystemet, og hvorfor forbinder vi os så forskelligt til andre arter og til vores egen? Spørgsmålene stiller han til nogle af verdens mest interessante forskere indenfor naturvidenskaben, og de fører ham vidt omkring på en rejse, hvor tingene på sælsom vis er forbundet – ikke af et guddommeligt stof, men af noget, der ligner.

‘Livet og andre problemer’ får premiere på CPH:DOX, men filmen vil også blive vist i biografer i hele Danmark efter festivalen.