UNG:DOX

CPH:DOX x Pærfekt præsenterer: Gin & Croquis

Vi fejrer åbningen af dette års SCIENCE:CINEMA tirsdag den 19. marts kl. 17:00, når vi rykker ind på Stærekassen og tegner pærfekte kroppe i alle former og størrelser, mens vi drikker Gin & Tonics brygget på krumme og kasserede agurker.

I samarbejde med Muskelsvindfonden og PÆRFEKT GIN & CROQUIS hylder vi det unikke og gør op med indgroede forestillinger om, hvad der er en ideel og normal krop. Kroppen sættes fri, når pærfekte croquismodeller stiller sig til rådighed for kunsten og samtalen om kropsidealer, handicapaktivisme og body politics. Mød på scenen et panel af kendte og vidende gæster, som tegner med og tager del i samtalen: Kan vi se vores og andres kroppe i et nyt lys gennem en blyantsstreg? Og aftabuisere vores forhold til kroppen sammen?

Alle kan være med, og undervejs vil du blive guidet af en tegnevært, der giver gode råd til, hvordan du bedst kaster dig ud i croquiskunsten. Vært er forperson for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen. Med til at tegne er samfundsdebattør og tegner Anders Morgenthaler, professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev og livsstilsekspert Christine Feldthaus. Inden arrangementet viser vi kortfilmen ‘Core Memory’, hvori en tre-årig pige falder over pensel og maling og med uskyld, kreativitet og sig selv som lærred får skabt et magisk værk på og med sin egen krop.

Praktisk info: Med i billetprisen får du en Gin & Tonic lavet med Muskelsvindsfondens gin, Pærfekt, der er brygget på kasserede, krumme agurker. To Øl sælger øl og Mikropolis-cocktails undervejs. Du får udleveret tegneblok, papir og blyant. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Muskelsvindfonden. 

SCIENCE:CINEMA er udviklet og præsenteret i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA og Netcompany.

NB. Dette arrangement er på dansk.

Photo credit: Nørrebro Teater