UNG:DOX

Vendepunkter: 75 år med menneskerettigheder

Institut for Menneskerettigheder har udarbejdet en fotografisk fortælling om menneskeretlige fremskridt i forbindelse med markeringen af 75 året for Verdenserklæringen om menneskerettigheder som et forsøg på at vise deres relevans i en tid, hvor menneskerettigheder er under pres, og hvor de, mere end nogensinde, er op til diskussion.

Udstillingen tager dig med på rejse, fra vedtagelsen af Verdenserklæringen om menneskerettigheder, op gennem tiden, på tværs af landegrænser, kontinenter og temaer, til politisk diplomati, aktivisme og folkelige opråb.

Fotoudstillingen præsenterer gennem temaer – udvalgt af en jury af menneskeretlige eksperter – en spændende og letforståelig visualisering af, hvordan menneskerettigheder har været et afgørende værktøj til at skabe konkret forandring. Under temaerne: Diskrimination, borgerlige og politiske rettigheder, børn, tortur og vold, og sociale, økonomiske og kulturelle rettigheder er der udvalgt 3-5 fotografier, som hver fortæller en historie om en konkret milepæl.

Udstillingen er udarbejdet af et projektteam hos Institut for Menneskerettigheder, i partnerskab med Ritzau/Scanpix, UNDP og FN-byen i Nordhavn.