UNG:DOX

UNG:DOX

CPH:DOX' undervisningsinitiativ til ungdomsuddannelser

UNG:DOX er CPH:DOX’ program rettet mod ungdomsuddannelser, der blev etableret i 2012 ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give elever på landets ungdomsuddannelser et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen. Vi udvikler vores film- og arrangementsprogram, der efterstræber at leve op til kravene i gymnasiernes læreplaner og der udarbejdes til flere af filmene fagligt relevant undervisningsmateriale, som kan findes under de enkelte film.

UNG:DOX har som altid et særskilt program med udvalgte film, talks og faglige oplæg, specifikt målrettet undervisningen på ungdomsuddannelserne i fag fra dansk og samfundsfag til matematik og tysk. Bemærk dog at det er muligt at købe adgang til alle film i CPH:DOX-programmet til undervisningsbrug.

Herunder finder du temaerne for UNG:DOX 2024. Klikker du dig ind på temaerne, kommer du videre til de dokumentarfilm og arrangementer, der var i UNG:DOX-programmet for 2024.

Billetter koster 50 kr. (inkl. moms) pr. elev.

Kontaktinformationer på projektleder Amalie Brok
Mail: amalie.b@cphdox.dk
Tlf: 27 59 87 12

Du er altid velkommen til at skrive og ringe, hvis du har spørgsmål.

UNG:DOX 2024

Politik & Magtstrukturer

Under temaet POLITIK & MAGTSTRUKTURER dykker vi ned i de store linjer i den globale samfundsindretning. Store politiske spørgsmål lokalt og globalt trænger sig på i dokumentarfilmene under dette emne, og vi dykker ned i konsekvenserne af fortidens og nutidens politiske beslutninger og sammenhænge på lokalt og globalt plan.

Science

SCIENCE danner ramme for nogle af årets bedste dokumentarfilm, der nørder naturens fænomener på mikro- og makroplan og fanger os ind med smukke og hypnotiserende billeder af naturen og menneskets komplekse forhold hertil. Vi skal se nærmere på naturens tilstand og den innovative forskning der galoperer afsted, og som har været med til at ændre vores verden fundamentalt gang på gang.

Individ & Fællesskab

Under temaet INDIVID & FÆLLESSKAB dykker vi ned i spørgsmål om identitet, fællesskab og tilhørsforhold. Dokumentarerne vender både blikket indad i personlige beretninger om familie, liv og psykologi og blikket udad imod de afgørende fællesskaber og sociale sammenhænge, der definerer vores liv.

Kunst & Kritik

Vi tager under temaet KUNST & KRITIK et kig på kunstens mulighedsrum for at provokere, reflektere, skabe og udvikle. Det gør vi med dokumentarfilm der viser kunstens metoder og udtryksformer, kunsten som en del af samfundsstrukturerne, og hvordan kunsten bruges til at bryde med og kritiserer det etablerede samfund og systemer.